BBQ-en en gezondheid

Een lekker zonnetje gaat uiteraard gepaard met een heerlijke bbq. Maar misschien jaagt het je ook schrik aan omdat je bij een bbq vaak meer eet en ongezonder dan bij een normale maaltijd. Niets is minder waar, want barbecueën kan ook zonder je achteraf schuldig of ongelukkig te voelen.

Zelf een barbecue verzorgen.
Voor een barbecue in eigen tuin met je gezin, vrienden of familie hoef je al niet te vrezen. Je hebt de touwtjes namelijk lekker zelf in handen en kan zo makkelijk gezonde varianten op tafel zetten. Kies voor magere vleessoorten zoals kip, kalkoen en rundvlees. Deze kun je heerlijk en vooral ook gezond marineren voor wat extra smaak.

Kies je voor gezond barbecueën, dan kies je het best voor het zelf bereiden van je salades, groentjes en sausjes. Zo kun je kiezen voor magere dressings en heb je geen onnodige toegevoegde ingrediënten die er door een fabrikant meestal wel in worden verwerkt. Puur natuur dus. Maak bijvoorbeeld je eigen komkommersalade. Ook verse tomaten met een gesnipperd uitje smaken heerlijk fris. Een pastasalade met groenten maak je klaar zoals jij dat graag hebt. Zet ook wat meloen of druiven op tafel. Je krijgt een mooi kleuren pallet waarbij je volop kunt genieten.

Een barbecue buitenshuis.
Als je wordt uitgenodigd voor een bbq buitenshuis, dan zijn er ook voldoende mogelijkheden om aan je gezondheid te denken. Zo kan je bijvoorbeeld voorstellen om te helpen met de voorbereidingen of met de boodschappen. Het is gezellig en je hebt de mogelijkheid om wat gezonde varianten op tafel te krijgen. En wat dacht je van de extra beweging die je hebt om buiten alles gezellig klaar te maken.

Probeer vooral te genieten van het eten en de gezelligheid. Laat je schuldgevoel thuis, want het leven is meer dan alleen maar op moeten letten. Genieten is een heel erg belangrijk ingrediënt. Beleef het moment zoals die zich voordoet. Morgen kan het er allemaal heel anders uit zien. En heb je dan toch te veel ongezonde dingen gegeten, houdt dan de volgende dag wat extra rekening met wat je eet en drinkt. Van één keer zondigen wordt je echt niet dik.